Przejdź do głównej treści strony

Festiwalowe menu w Warzelni

Na wszystkich widzów i gości w Regionalnej Warzelni Piwa czeka festiwalowe menu. Każdego dnia Festiwalu Prapremier z biletem ze spektakli lub z identyfikatorem Festiwalu Prapremier lunche w specjalnych cenach 25 PLN i 20 PLN (w godzinach 12.00-18.00).


Menu festiwalowe w Regionalnej Warzelni Piwa

24.09

Krem ziemniaczany z chipsami bekonowymi
Rumsztyk wieprzowy podany z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami

Wersja Wegetariańska
Krem ziemniaczany
Spaghetti z pieczarkami w sosie  śmietanowym

Deser
Panna cotta

25.09

Zupa ogórkowa
Grillowana pierś z kurczaka podawana z bukietem sałat i pieczonymi ziemniakami.

Wersja Wegetariańska
Zupa serowa
Sałatka z grillowanym serem Halumi

Deser
Mus truskawkowy z gałka lodów waniliowych

26.09

Krem z pora z wędzonym łososiem
Placki z kaszy gryczanej i cukinii podawane z kwaśną śmietaną

Wersja wegetariańska
Krem z pora
Placki z kaszy gryczanej i cukinii podawane z kwaśną śmietaną

Deser
Gorące maliny z bitą śmietaną i lodami waniliowymi

27.09

Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Szaszłyk z kurczaka z warzywami podany z sosem czosnkowym i ziemniakami piecznymi

Wersja wegetariańska
Krem brokułów z prażonymi migdałami
Szaszłyk warzywny podany z sosem czosnkowym i pieczonymi ziemniakami

Deser
Wiśnie z bezą i bitą śmietaną

28.09

Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym
Pene z sosem śmietanowym szpinakiem i gorgonzolą

Wersja wegetariańska
Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym
Pene z sosem śmietanowym szpinakiem i gorgonzolą

Deser
Lody na Świerzych owocach

29.09

Żurek
Risotto z kurczakiem i warzywami

Wersja wegetariańska
Krem z kalafiora
Risotto z warzywami i rucola

Deser
Zapiekana ricotta z brzoskwiniami

30.09

Krem z kalafiora z wędzonym pstrągiem
Klopsiki w sosie koperkowym podany z kluskami śląskimi

Wersja wegetariańska
Krem z marchewki
Mini tarta zapiekana z warzywami i beszamelem

Deser
Mus waniliowy z malinami

1.10

Krem pomidorowo paprykowy
Pene z kurczakiem, gorgonzolą w sosie śmietanowym i szpinakiem

Wersja wegetariańska
Krem pomidorowo paprykowy
Pappardelle z warzywami w sosie pomidorowym

Deser
Naleśnik z Nutellą